Results 1 to 3 of 3

Thread: 94 previa has no acceleration and shudders at 50-60 mph

  1. #1
    Forum Newbie
    My Van(s):
    94 toyota previa
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    san antonio tx
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    94 previa has no acceleration and shudders at 50-60 mph

    have had a loss of power on my 94 non-supercharged previa. acceleration is anemic and when it does finally get up to speed it will sporadicly shudder between 50 and 60mph. engine idle is fairly smooth, not great, but not bad. the vehicle has had the fuel pump replaced,distributor,spark plugs and recently a new catalytic converter and denso oxygen sensors were added. i have cleaned the throttle body and egr valves so those are done. any ideas on what could be causing this? thanks.

  2. #2
    Forum Newbie
    My Van(s):
    1993 2WD Previa LE
    Join Date
    Jun 2017
    Location
    Delaware
    Posts
    13
    Rep Power
    1

    Re: 94 previa has no acceleration and shudders at 50-60 mph

    I had a similar issue with my 93 NA Previa. Have you checked the Air Flow Meter? The service manual has a test procedure that you can use an ohm meter to go through. It could also just be a poor connection on the AFM plug.

  3. #3
    Forum Newbie
    My Van(s):
    94 toyota previa
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    san antonio tx
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Re: 94 previa has no acceleration and shudders at 50-60 mph

    problem resolved. #3 fuel injector is bad.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •